Gezegde

Gezegde

Touch the mind before you touch the body.
It’s not the whip but the mind.
So in fact the whip is a tool, not a goal.

Dit gezegde kreeg ik door van een bdsm-vriendin. Ook zij staat aan het begin van een ontdekkingstocht. Vaak krijgen we te horen dat we te traag gaan, dat we geen stappen durven te zetten, dat het tijd wordt dat we eens actief bdsm gaan bedrijven. Maar wat bedoelen die “zogenaamde” dominanten daar nou eigenlijk mee?
Het gaat er toch niet om dat we in de boeien geslagen worden, of dat we met de zweep geslagen worden of in een strakke bondage hangen? Het gaat erom wat bdsm doet in onze gedachten, in ons hoofd. En als ik merk dat ik onwijs getriggerd word door bepaalde woorden of een bepaald gedrag van iemand, dan ben ik toch al volop bezig met bdsm……

Ik wil graag rustig mijn stappen zetten. Ontdekken op een rustig tempo, in MIJN eigen tempo. En voor mij is het al voldoende om te merken dat ik reageer op een hand in mijn nek, die aan mijn haren trekt, of wanneer ik in mijn oor of tong gebeten word. Ik word op dat moment onderdanig, merk dat ik rustig word, gedwee en dat ik wil dat de ander de leiding (over)neemt. Het maakt gevoelens bij me los, die heel fijn zijn en waar ik me heel goed bij voel. Dat is mijn bevestiging dat ik “goed” bezig ben met bdsm, wat anderen ook zeggen.

2 reacties

Hoi

Je hebt volkomen gelijk, laat je niks wijsmaken door al die zogenaamde dominanten. En volg je eigen gevoel, en beleef bdsm zoals het voor jouw goed voelt.

meester.arno

Goed omschreven Emmy, je neemt de woorden uit mijn mond. Sneller kan altijd maar té snel kan niet meer teruggedraaid. We komen er wel 😉

Liefs, Stefanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *