Openheid

Openheid

Of de kunst van het vertellen.


Ik ben op zich een behoorlijke flapuit. Kan vrij goed open over mijn gevoel praten, neem geen blad voor mijn mond, laat zien of ik boos of blij ben. Een redelijk open boek, met name door mijn ogen die niets kunnen verbloemen.
Op seksueel gebied ben ik echter altijd extreem gesloten geweest. Durfde niet echt over mijn gevoelens en verlangens te praten binnen relaties. Ik was eigenlijk best preuts. Had in mijn hoofd wel dat ik wel eens andere standjes of zo wilde proberen, maar als ik het niet makkelijk uitgelegd kreeg door mijn houding te veranderen, dan liet ik het er maar verder bij. Sowieso werden mijn bdsm-gevoelens (die ik toen al wel had, maar destijds niet kon plaatsen) heel snel de kop ingedrukt. Helaas zagen mijn toenmalige partners er niets in om mij meer pijn te doen dan een klein beetje knijpen in mijn borsten of mij eens vastbinden met een sjaaltje aan het bed. Dus ja, daar verder open over praten, deed ik dan ook maar niet meer.
En ja, dan was ik ook nog veel te veel bezig met hoe ik er bij zou liggen, dat ik geen rare geluiden zou maken, kortom mij open en bloot geven aan de heerlijkheid van seks was er ook niet echt bij. Je vraagt je misschien af of ik ├╝berhaupt wel heb genoten…..
Hoe anders is het nu, of beter, hoe anders moet ik nu worden. Zoals al in mijn vorige blog geschreven, heb ik een sublijst ingevuld en die naar J. gestuurd. Deze lijst is voor mij een hele grote stap. Ik heb hierin natuurlijk aangegeven wat ik wel of niet lekker vind (of denk te vinden). Wat ik graag zou willen uitproberen of juist niet. Ik ben nog nooit zo open geweest over mijn gevoelens, laat staan naar iemand die ik op zich pas kort ken. Hij weet nu al meer dan al mijn ex-vriendjes bij elkaar over mijn diepste gevoelens weten.
Maar goed, J. wilde natuurlijk zijn reactie geven op mijn sublijst. Wat spreekt hem wel aan, waar heeft hij niets mee. Hoe denkt hij over bepaalde zaken. Kortom, er kwam een uitgebreide reactie, waarin hij zonder doekjes er om te winden, open sprak over zijn gevoelens m.b.t. alle zaken. En toen viel ik toch wel even achterover van mijn stoel af. Hier had ik nog niet helemaal op gerekend. Het overdonderde mij enorm. Ik zat met mega rode konen de mail over en over te lezen. Keer op keer nog een keer, lees ik nou echt goed wat hij daar schrijft.
Dit was echt even slikken voor me. Ik heb mijn eerste reactie per mail verstuurd. Daarna hebben we even over de telefoon met elkaar gesproken. J. was weer een beetje geschrokken van mijn heftige reactie. Hij wilde mij natuurlijk niet overrompelen. Was wel een beetje gebeurd natuurlijk, dat kan ik niet ontkennen, maar dit zou zijn plekje wel vinden. Gewoon even een nachtje over slapen, het laten bezinken en dan komt het wel goed met me.
Zo ben ik ook enorm verbaasd over de reactie van mijn beste vriendin C. waar ik gisteravond mee op stap was. We gingen ergens een hapje eten. En terwijl we aan het praten waren, vraagt ze op een gegeven moment ergens op door, waardoor ik in een lastige positie kom. Ik wil haar graag vertellen over mijn bdsm-gevoelens, maar heb haar er nog niets over verteld, omdat ik bang was voor haar reactie. Nu ze ergens op doorvraagt, kan ik er haast niet meer onderuit, of ik zou glashard moeten liegen tegen haar. En dat kan ik echt niet tegen haar.
Dus vertel ik haar over mijn bdsm-gevoelens. En ze reageert positief……!!!!! Dit had ik echt totaal niet verwacht. Ik kijk haar met grote ogen aan, ben te verbaasd om iets te zeggen, en pink een paar minuten later even een traantje weg. Pfff, ik had me hier zo druk om gemaakt, wat dus nergens voor nodig is geweest. Ze snapt het, ze begrijpt het, ze is blij voor me…..
Ze steunt me in mijn reis, wil mijn backup zijn voor als ik ergens ga afspreken en bovenal, ze is ontzettend blij voor me. C. je bent een prachtmeid!!!!
Inmiddels is de reactie van J. goed geaard bij me. Ik kan nu zonder schroom zijn mail lezen. Sterker nog, ik kan de combi leggen tussen zijn gevoelens en de mijne en er zelfs over fantaseren waar dat toe kan leiden. Ik begin mijn eigen gevoelens, mijn emoties, maar ook mijn lust te erkennen. Ik hoef me hier niet voor te schamen. Ik mag er open over zijn. Ik ben niet raar. Nee sterker, ik moet hier open over zijn, zodat J. er des te beter op kan inspelen.
Ik begin het te leren en merk dat het alleen maar goed is. Het doet me goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *