Wat trekt me nou eigenlijk in bdsm?

Wat trekt me nou eigenlijk in bdsm?

Of wat zoek ik in mijn zoektocht…

Ik kreeg de vraag wat mij nou eigenlijk trekt in bdsm en waar ik dan eigenlijk naar op zoek ben. Tja, moeilijke vraag, die ik niet 1-2-3 kon beantwoorden. Ook omdat ik er eigenlijk nog geen ervaring mee heb. Het is vooralsnog voor mij meer een stuk herkenning als ik dingen lees en me thuisvoelen.
Maar goed, wilde toch wel eens kijken of ik door een brainstorm wat meer helderheid kon krijgen. Dus K. via mail benaderd en samen hebben we via de chat een boompje opgezet. Ik moet natuurlijk vooral in mezelf gaan duiken, in mijn eigen gevoel, maar het is wel prettig als iemand me daarin even wil helpen. En K. heeft hier natuurlijk veel ervaring mee, dus dat is fijn.

Ik heb als ik over bdsm lees continu de reactie van herkenning, een warm gevoel en de hele kleine summiere ervaring die ik dan recentelijk heb meegemaakt, geven me een gevoel van “dit smaakt naar meer”.
Hier moet ik natuurlijk gewoon vertrouwen op mijn eigen gevoel. En wat dat “meer” is, daar kom ik dan vanzelf wel achter.

Ok, even voor mezelf wat losse flodders waar ik mee geschoten heb:

  • ik ben niet super initiatiefrijk in bed (eerder passief)
  • durf(de) me niet echt te laten gaan, maar als ik bijv. bij mijn handen vast gehouden word, kan ik het beter loslaten en me meer geven, ben ik minder geremd
  • ik wil “overwonnen” worden
  • heb een sterke man naast me nodig, iemand die me aankan, die zegt wat hij denkt en vindt
  • zeg het tegen me als ik te ver ga, stop me, zet me ff op mijn plek, schud me ff door elkaar of geef me desnoods een tik in mijn gezicht, anders loop ik te hard van stapel, mezelf voorbij en ook anderen
  • maar wees ook lief voor me, geef me die arm waar ik me veilig in voel

Met andere woorden: ik zoek een partner die niet over zich heen laat lopen, die mij aan kan, die me af en toe op mijn plek zet, maar wel vanuit liefde en respect voor mij als mens. Die begrijpt dat ik in bed passief ben, maar mij graag in seksueel en bdsm opzicht wil leiden.

Oftwel zoals K. het zo mooi verwoorde:

Je zoekt een man om een relatie mee op te bouwen waarbij de fundamenten van de relatie liggen in de sterkte van zowel de man als jijzelf, en jullie beiden openstaan voor de wisselwerkingen tussen Dom en sub, en machtsuitwisselingen binnen de relatie mogelijk zijn zonder dat ze jullie als individu onderuit schoppen of de relatie in onbalans brengen.

Hier kon ik alleen maar met “WOW” op reageren. Wat onwijs mooi omschreven. Maar goed, blijft nog steeds de vraag wat ik dan zoek in bdsm.

Wederom wat losse kreten:

  • iemand die “macht” over mij heeft, maar mij daarbij wel in mijn waarde laat
  • die me terecht wijst, zonder dat ik echt gekleineerd wordt, maar waar ik juist kan groeien
  • waar ik me af en toe gewoon wel klein mag voelen en niet altijd die sterke, krachtige Emmy hoef te zijn

En dit laatste is wel het belangrijkste punt voor me. Dat ik maar niet altijd hoef door te gaan, dat ik mag stoppen, dat ik hulp mag vragen, dat ik het niet alleen hoef te doen.

Alles samenvattend denk ik dat de mooie woorden van K. alles omvatten op dit moment wat ik in bdsm zoek. De invulling ervan (dus op welke manier), is iets wat later komt met de ervaring. Dat zijn immers de instrumenten waarmee je bdsm kunt uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *