Opdrachtjes…

Opdrachtjes…

Recentelijk bij een wandelmunch E. leren kennen. We raakten aan de praat en er was een klik. Toen ie liet doorschemeren eigenlijk wel geïnteresseerd te zijn om met mij te spelen, was ik eerst beetje terughoudend. Ja leuk, maar je woont een eind weg en ik wil me nu niet meteen weer binden aan iemand. We appten wat heen en weer en eigenlijk was dat wel heel gezellig. Dus afspraak gemaakt voor en kop koffie en nadere kennismaking bij mij thuis. Hij kwam samen met zijn lief. Fijn voor mij natuurlijk om te weten dat die met alles ok is… De agenda’s werden uiteindelijk getrokken, maar dat bleek nog niet zo makkelijk om een fatsoenlijk moment te vinden. Uiteindelijk vonden we dan een geschikt moment, het zou echter nog wel ruim 4 weken duren voordat we daadwerkelijk zouden gaan spelen. En dus bedacht E. dat ie me (bijna) iedere dag een opdracht zou sturen. Met vragen, stof tot nadenken, grappige dingen, serieuze dingen, om mij beter te leren kennen, maar voor mij ook om hem beter te leren kennen. Het zette me vaak aan het denken. En daardoor leerde ik mezelf eigenlijk ook weer een heel stuk beter kennen. Hieronder volgt de eerste serie opdrachten inclusief antwoorden…

Opdracht 1: mijn favoriete bdsm gerelateerde boek
Dat was een makkelijke, het is in ieder geval op zeker niet “50 Shades of Grey”…
Maar is het voor mij absoluut “Dagboek van een submissive”. Toen ik die las, zoveel herkenning. Heb er destijds ook een blogje over geschreven.

Opdracht 2: wel of geen muziek tijdens een spel? Indien wel, dan muziek op usb of telefoon zodat E. die kan afspelen tijdens onze afspraak. Zo niet, dan aangeven wie mijn favoriete artiest is.
Ook dit is nog een makkelijke, ja graag muziek, anders is het zo stil. Favoriete artiest heb ik er overigens meerdere: Kensington, Leonard Cohen, Anneke van Giersbergen en nog veel meer … Heel breed spectrum, alleen niet echt heavy metal of hardcore dance. Playlist is in wording…

Opdracht 3: welke blog(s) moet ie zeker hebben gelezen van mij
Moest er even over nadenken. Veel zijn spelverslagen. En ik weet niet in hoeverre dat nou zo leuk is om te lezen, omdat ze natuurlijk met een andere D zijn geweest. Uiteindelijk kies ik voor deze:
Stukje achtergrond van mij, wel eerlijk erbij zeggen dat ik alles verwerkt heb: (Vrijwillig) gedwongen
Oude blog, maar geeft wel (deels) aan hoe regels voor mij werken: Huiselijke Discipline
Hoe moeilijk ik het soms vind als ik te horen krijg niet te voldoen en hoe loyaal ik ben: KWS en grenzen En gewoon hoe zalig het is om de zweep/bull whip te voelen: De warmte van de wrap van een bullwhip

Opdracht 4: Wat vind ik een gepaste straf als ik de opdrachten niet haal?
Beetje lastig te beantwoorden, omdat ik natuurlijk ook geen flauw idee heb wat voor soort opdrachten er nog komen gaan en hoe lastig die wel of niet te beantwoorden zijn. En straf is in mijn ogen wel gekoppeld aan de overtreding. Maar goed, op mijn antwoord “5 tot 10 straf caneslagen op bovenbeen, afhankelijk van hoe makkelijk of moeilijk de opdracht was. Hoe makkelijker de opdracht hoe meer strafslagen.”, kwam een “Ik ga akkoord 😈”…

Opdracht 5: favoriete speeltje om klaar te komen door zelf daar gebruik van te maken, plus beeld denken in mijn hoofd (welke scene gebruik ik eventueel).
Oef, die las ik op mijn werk… niet echt handig… gezien het feit dat ik een plaatjesdenker ben… dus meteen afgeleid…
Het eerste deel van de vraag kan ik heel makkelijk beantwoorden, dat is voor mij (op dit moment) toch echt de Satisfyer Pro 2. Wat een geweldig ding is dat!
Deel 2 van de vraag vind ik (nog) te lastig om te beantwoorden. Daarmee geef ik zoveel prijs van mezelf en ben dan bang dat ik daarmee om de oren geslagen word… wat te vernederend is…
Geen idee of ik nog straf krijg voor het niet helemaal beantwoorden van de vraag… daar heb ik niets over gehoord.

Opdracht 6: stel een wedervraag aan E. ik waar graag een antwoord op wil hebben.
Dat was een makkie voor me: “Wat vind je het leukst om te doen dan wel om te gebruiken tijdens een spel?” Er kwam een reeks aan dingen voorbij… teveel dus…

Opdracht 7: wat neem ik zeker mee als ik naar bdsm speelfeestje ga.
Gelukkig ook weer een makkelijke vraag, en dus was mijn antwoord “Die is helemaal makkelijk! Een leuke outfit, mooie schoenen en goed humeur…”

Opdracht 8: hoe ga ik naar boven (de speelzolder) en wat ziet E. dan als hij even later naar boven gaat.
Oeps, mijn hoofd maakt overuren… wat zou hij leuk vinden, wat verwacht hij, ik weet nog niet hoe de zolder eruit ziet… Uiteindelijk hou ik het dan toch maar gewoon dicht bij mezelf. Iets wat ik prettig vind, in de hoop dat het in de smaak valt bij de ander: “Als jij naar boven gaat, zie je mij naakt in het midden van de zolder zitten in Nadu houding; ofwel op mijn knieën, knieën gespreid, voeten onder mijn billen, handen met handpalmen naar boven, rustend op mijn bovenbenen, rug recht, maar hoofd iets gebogen, ogen naar beneden gericht. Voor me ligt een door mijzelf meegebracht “attribuut” dat naar jouw believen gebruikt kan worden (of niet). Ik wacht op deze manier totdat je me aanspreekt dan wel aanraakt.”
Uiteraard vertel ik niet wat het meegebracht “attribuut” is… 😋

Opdracht 9: laten zien wat voor leuke outfit ik gekocht heb (showen is leuk maar niet verplicht).
Die ochtend zou ik naar the Funhouse gaan in de hoop een leuke nieuwe outfit te kunnen scoren. Dat is uiteindelijk gelukt en het resultaat kan je zien in deze blog.

Opdracht 10: iedereen heeft rituelen; voordat we beginnen aan een spel wat vind ik dan een fijne start, wat is mijn ritueel?
Lastige, want een ritueel moet ook groeien naar mijn idee en is afhankelijk van persoon en soms ook situatie. Dus ik heb ‘m (zeker voor deze eerste keer) nog maar even aan de “veilige” kant gehouden en aangegeven dat ik het fijn zou vinden om eerst gewoon even onder het genot van een kopje thee te kletsen. Heb er tenslotte ook een autorit op zitten van een uur. Dus even bijkomen, is dan wel fijn.
Daarna laat ik het aan E. over om aan te geven wanneer het tijd is dat ik naar boven ga….

Opdracht 11: wat heb ik nodig qua aftercare nadat ik naar huis ben gegaan.
Ik vind het fijn als de ander bereikbaar is, dat hoeft niet meteen instant op een berichtje. Maar ik hoor het graag als de ander de volgende dag(en) erg druk is, zodat ik ook van te voren weet dat er niet meteen gereageerd KAN worden. Soms komt er een vraag bij me op over of mijn herinnering aan het spel klopt. Soms is er onzekerheid, en is het fijn om te horen dat goed was… Ik heb (vooralsnog) niet echt lang contact nodig. Weten dat de ander er is en dat het goed is, is (meestal) voldoende. Soms kan plagen over wat er is gebeurd, ook “leuk” zijn. Ik weet inmiddels wat ik nodig heb, en wat voor mij werkt wat ik zelf kan doen als aftercare. Ik mag soms even “zwelgen” en mezelf verwennen met dekentje, kopje thee en chocola, maar daarna een schop onder mijn kont is ook goed.

Opdracht 12: welke drie situaties / wensen zouden dit jaar bdsm gerelateerd uit moeten komen?
Oef… wederom een lastige, want bij mij geldt “niets MOET”…. ik zie wel hoe dingen lopen…. Alles gaat, zoals het gaat… en heeft zijn eigen verloop. Ik heb natuurlijk wel mijn F*ck-it lijstje… daar staan nog een paar dingen op die nog niet (helemaal) zijn gebeurd.
Mijn wens is vooral dat ik dit jaar lekker ga genieten! Mijn ontdekkingsreis die ik in 2010 ben begonnen nog verder ga vervolgen. Dat ik met diverse mensen speel (naast zwepen etc. ook touwtjes, maar er zijn nog meer dingen natuurlijk) en zo ervaar hoe anderen zijn (heb eigenlijk alleen de ervaring van 2 D’s). En dat ik dus nog beter weet wat bij mij past, hoe ik in elkaar steek en hoe dynamieken voor mij werken. En wellicht ook nieuwe dingen ontdekken! Dus het wordt vooral een ontdekjaar!

Opdracht 13: 1 plaatje / foto / filmpje sturen (bdsm-gerelateerd) die ik mooi vind en 1 waarvan ik denk dat E. die mooi zou vinden.
Aangezien bijv. Fetlife vol staan met leuke foto’s / plaatjes, heb ik me beperkt tot dit account op Fet, die altijd erg mooie tekeningen maakt.
1 plaatje dat ik mooi vind: https://fetlife.com/users/3860873/pictures/138496898
1 plaatje waarvan ik denk dat E. ‘m mooi vindt: https://fetlife.com/users/3860873/pictures/144972390

Opdracht 14: vind ik dat humor een onderdeel mag zijn binnen een spel? Of haalt het mij uit de sfeer?
Oh zeker mag humor een onderdeel zijn. Lachen hoort erbij! Het kan spanning weghalen, het kan me uit mijn mood halen, maar het is net als tranen wel onderdeel van het leven en dus ook van een spel. Lees dit blogje maar eens. Daar lag ik echt in een deuk, compleet de slappe lach.

Opdracht 15: buiten alle technieken die een D zou moeten kunnen. Welke eigenschap(pen) vind ik nog meer belangrijk.
Moeilijke en eigenlijk ook wel weer een makkelijke opdracht. Ik vind het meest belangrijk dat de D zichzelf goed kent. Dat ie weet waar zijn goede en minder goede eigenschappen liggen. Dat ie weet waar zijn valkuilen zijn. Dat ie open en eerlijk kan communiceren (ook daarover) en dat ie dus ook goed zijn eigen grenzen weet en kan aangeven. Dat is voor mij de basis van alles!
Niet alleen voor een bdsm relatie, maar voor iedere relatie die je aangaat. Je hoeft niet alles verwerkt en perfect op orde te hebben, als je maar goed weet wat je eigen valkuil is. Dat je open over jezelf bent en daarmee dus ook open staat voor een ander.
Dan heb je zo’n giga voorsprong om er iets moois van te maken. In welke relatie dan ook. Zonder openheid en eerlijkheid gaat er zoveel kapot…. En heb dat helaas al meerdere keren aan de hand gehad…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *